Pecha Kucha Night Budapest vol.08

Érkezz korán, hogy legyen ülőhelyed beférj!

2008. szeptember 26-án pénteken a KÉK – Kortárs Építészeti Központ második emeleti Tanácstermében került megrendezésre a nyolcadik budapesti Pecha Kucha Night. Ismételten teltház előtt, amit immár (büszkén) szokásosnak is nevezhetünk. Azt est tapasztalata tehát, hogy tényleg érdemes korán érkezni, hogy az ember egyátalán beférjen a terembe…

Előadóink voltak:

Vikár Péter fiatal építész, aki diplomáját a bécsi Universität für angewandte Kunston szerezte Greg Lynn tanítványaként, három egyetemi munkáját mutatta be. Kolozsvári Csenge, textil- és formatervező, jelenleg a Szövetség’39-ben dolgozik. Képeken és videón mutatta be interaktív installációját, amelyet hamarosan a KÉK-ben is látni lehet majd. Somlai-Fischer Szabolcs, a Kitchen Budapest kreatív igazgatója már visszatérő előadónk. Most a Kőrösi Csoma Sándor szobájának megmentésére indult projekthez kapcsolódó Imamalom munkájukat ismertette. Szakács Nikoletta, textiltervező és vizuális- és környezetkultúra szakos tanár, a szentendrei Skanzenben foglalkoztató műhelyek átalakításának a koncepciójáról számolt be. Tipton Zakariás (Tipton Eyeworks) témája a szemüvegkészítés Magyarországon: terméktervezés, gyártás és marketing.

A szünetben Jalalu Kalvert Nelson (trombita) és Pável Norbert (hang drum) élő koncertjét hallhattuk.

Sabathiel Balázs a HungaroCAD képviseletében támogatónk, az Autodesk kreatív megoldásairól tartott bemutatót. Kiss Gyula (Kiss és Járomi Építésziroda) a nemrégiben elkészült Paksi Képtár épületébe invitálta a nézőket egy virtuális szoboravatásra. László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke vidáman agitált a kerékpározás mellett. Németh Eszter és Fischer Márta az ELASA (European Landscape Architect Students Assosiation – Európai Tájépítészmérnök Hallgatók Szövetsége) 2008. évi, Magyarországon megrendezésre került workshopjáról adott elő. Bach Péter, építész, aki nem épületeiről, hanem egyéb munkáiról (táska tervezés, bicikli építés, 3d animáció) vetített.

Hírdetés

Pecha Kucha Night Budapest vol.08” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s