Pecha Kucha Night Budapest vol.58 + NewTech Meetup

It’s all about sharing. Really…

A The Budapest New Technology Meetup Group és a Pecha Kucha Night Budapest közös eseménye 2018. február 21-én visszatér!

A rövid, pörgős előadások most az építészet-design-képzőművészet és az IT közös metszéspontjairól fognak szólni: a Pecha Kucha és a Meetup egy-egy előadópárja azonos témafelvetés mellett mutatja be a saját izgalmas projektjét. Például a közösségi együttélés modelljére nemcsak megfelelő épített környezet fejleszthető, hanem blockchain technológiára épülő pénzügyi konstrukció is. Az automatizált üzemeltetésnek ismertek az erős IT-s vonatkozásai, azonban az épületek működtetésében szintén egyre inkább teret nyernek az okos rendszerek. Vagy éppen mind az építészetben, mind az informatikában igen izgalmas témák alakulhatnak ki a moduláris rendszerek használatából vagy a mostanában előkerülő, százévesnek hitt dolgok újra felfedezéséből.

Tehát remek előadópárosokkal és sok jókedvvel készülünk nektek február 21-én, ne maradjatok le! 🙂

Előadók

Közösségi együttélés:
Babos Annamária, Horogh Petra (Közösségben élni) – Co-housing Magyarországon
Fejes Anikó (GroupIncome) – A közösségi együttélés pénzügyi modelljei

Szabványosított elemekből épített rendszerek:
Rajk László – A Saul fia díszlete
Révész Ádám

Régi/új:
Nagy Csaba (Archikon) – Palatinus Strandfürdő felújítása
Vágvölgyi Bence

Bulid rendszerek:
Kaposi Dávid – Nagyicce Diy
Samu Bence, Nagy Ágoston – Binaura

Az eseményre a belépő: 1.500 Ft

Időpont: 2018. február 21. (szerda), 20:20

Helyszín: Muzikum (1088 Budapest, Múzeum u. 7.)

A Pecha Kucháról:
A Pecha Kucha olyan nyílt fórum, amelyen fiatal tervezők, alkotók, művészek találkozhatnak, mutatkozhatnak be egymásnak és az érdeklődőknek. Az ötlet Tokióból indult világhódító útjára és ma már több mint kilencszáz városban tartanak locsi-fecsi esteket a finn Rovaniemitől egészen az amerikai Kansas City-ig. Az este folyamán többek között terítékre kerülnek majd építészeti, urbanisztikai projektek, technikai innovációk és kreatív ötletek, amelyek kicsivel jobbá, élhetőbbé és nem utolsó sorban érdekesebbé teszik környezetünket.
A szabály pedig a régi: minden előadó 20 képet vetíthet egyenként 20 másodpercig. A pörgés és a remek hangulat garantált!
A Pecha Kucha estek magyarországi megvalósítója a Kortárs Építészeti Központ.

A NewTech Meetupról:
A The Budapest New Technology Meetup Group eseményein találkozhat Budapest technológiai érdeklődésű közössége, hiszen az előadók rövid demókat és prezentációkat mutatnak be egymásnak új és izgalmas technológiákról. Céljuk, hogy új megközelítések megismerésén keresztül szélesítsék látókörüket, ihletet nyerjenek, és összehozzák a közösség tagjait egymással. Az előadások témái széles körből kerülhetnek ki, hallhatunk például a legújabb web 2.0 projektekről, biotechnológiai kutatásokról, médiaművészeti installációkról, vagy technológia központú szociális vagy politikai projektekről.

Facebook esemény – jelezz vissza! KÉK, Meetup, Pecha Kucha Facebook – like!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s