NewTech Meetup szülinap + Pecha Kucha Night Budapest vol.66

It’s all about sharing. Really…

Pörgős, feszes, informatív előadások és jó hangulat: a Pecha Kucha Night Budapest és a The Budapest New Technology Meetup Group közös eseménye 2020. február 26-án izgalmas projekteket mutat be az építész-tájépítész-design és az IT vonalról! Meghívott szakembereinket az előző évekhez hasonlóan arra kérjük, hogy a különböző témafelvetések mellett mutassák be saját projektjeiket, és reagáljanak az előadópár gondolataira.
Miről is lesz szó? Például a jövőről vagy az ökologikus gondolkodásról, amikről mind-mind relevánsan tud nyilatkozni az építész és informatikus közeg. De az adatok szerepének növekedése, az információfüggőség vagy a fikció és technológia viszonya kiemelten fontos nemcsak az IT világában, hanem a települések fejlesztésében és építésében is.

Tehát remek témákkal, egymással párbeszédet folytató előadó párosokkal és sok jókedvvel készülünk nektek, ne maradjatok le! 🙂

//// Előadóink:

// Hol tartunk? Merre indulunk? – Mik a közelmúlt urbanisztikai trendjei és mit tartogat a jövő?
_Meetup – Kánai András (jövőkutató)
_PKN – Erő Zoltán (Budapest főépítésze)

// Ökoszorongás – Hogyan lehet a technológia fejlődést kihasználó eszközökön felül felvenni a harcot a klímavészhelyzettel?
_Meetup – Koller Csaba (közösségi alapú légszennyezettség mérő rendszer)
_PKN – Fajcsák Dénes, Fábián Gábor (Arkt Építész Stúdió)

// Adat és információ – Mik az adatgyűjtésnek, rendszerezésnek és megjelenítésnek a legújabb formái?
_Meetup – Vidos Péter (Vizzu)
_PKN – Tatai Zsombor (ZIFFA – Párbeszéd egy zöldebb Budapestért)

// Jövő és innováció – Milyen érdekes kihívásokat tartalmaz a jövőt jelentő kvantumszámítógép vagy a jelenünket is meghatározó irodaépületek programozása?
_Meetup – Kozsik Tamás (ELTE): Kvantumszámítógépek
_PKN – Radványi Gábor (Futureal Budapest)

// Fikció és technológia – Hol húzódik a határ fikció és valóság között?
_Meetup – Parák András (ELTE PPK, Klinikai és egészségpszichológiai szakirány)
_PKN – Vági Bence (WhiteBox)

Belépő: 2.020,- Ft

Facebook esemény – jelezz vissza! Meetup facebook, Pecha Kucha facebook – like!

A Pecha Kucháról:
A Pecha Kucha olyan nyílt fórum, amelyen fiatal tervezők, alkotók, művészek találkozhatnak, mutatkozhatnak be egymásnak és az érdeklődőknek. Az ötlet Tokióból indult világhódító útjára és ma már több mint kilencszáz városban tartanak locsi-fecsi esteket a finn Rovaniemitől egészen az amerikai Kansas City-ig. Az este folyamán többek között terítékre kerülnek majd építészeti, urbanisztikai projektek, technikai innovációk és kreatív ötletek, amelyek kicsivel jobbá, élhetőbbé és nem utolsó sorban érdekesebbé teszik környezetünket.
A szabály pedig a régi: minden előadó 20 képet vetíthet egyenként 20 másodpercig. A pörgés és a remek hangulat garantált!
A Pecha Kucha estek magyarországi megvalósítója a Kortárs Építészeti Központ.

A NewTech Meetupról:
A The Budapest New Technology Meetup Group találkozóin összehozzák Budapest technológiai érdeklődésű közösségét, akik rövid demókat és prezentációkat mutatnak be egymásnak új és izgalmas technológiákról. Céljuk, hogy új megközelítések megismerésén keresztül szélesítsék látókörüket, ihletet nyerjenek, és összehozzák a közösség tagjait egymással. Az előadások témái széles körből kerülhetnek ki, hallhatunk például a legújabb blockchain projektekről, biotechnológiai kutatásokról, médiaművészeti installációkról, vagy technológia központú szociális vagy politikai projektekről.

Az eseményen résztvevőkről fénykép, videó és hangfelvétel készül.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s