Pecha Kucha Night Budapest vol.57 Placcc City Conversations

 

Szeptember 14-én egy Pecha Kucha Night Budapest előadóesttel indul útjára az immár tizedik éve megrendezésre kerülő Placcc Fesztivál! A városi tereket, az alulhasznált közösségi funkciókat feltáró Placcc és az építészeti, design és képzőművészeti alkotásokat bemutató Pecha Kucha közös eseményén izgalmas előadásokon keresztül lehet megismerni a bennünket körülvevő környezetet egy picit jobb hellyé varázsoló művészeti és kreatív projekteket.

Előadók:

 

Belépő:
Felnőtt – 1.500 Ft; Diák – 1.000 Ft

Jegyek a helyszínen, illetve az alábbi linken válthatóak: http://placcc.jegy.hu/program/pechakucha-night-city-conversation-83977

A Placcc Fesztiválról:

A PLACCC Fesztivál lassan 10 éve kapcsolódik visszatérő hívószóként az őszi szezonnyitáshoz. Idén egy tematikus eseménysorozattal készülünk az elmúlt évek összegzésére és áttekintésére, a jövőbeni irányvonalak, újítások feltérképezésére, új közös platformok katalizálására. 2017. szeptember 14-23. között a város több pontján performanszokkal és filmvetítésekkel, kóstolható kiállítással és könyvbemutatóval, a Pecha Kucha Night tematikus különkiadásával, Walk&Talk városi sétákkal és beszélgetésekkel készülünk.

Mi minden teheti élhetőbbé a várost? Hogyan használhatnánk aktívabban köztereinket? Milyen szerepet játszhat művészet és kreativitás a város alakításában, a városról való gondolkodás formálásában? Milyen lehetőségeket rejtenek magukban a különböző tudásterületek és művészeti ágak összekapcsolódási formái? A Placcc City Conversations többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ olyan szervezetekkel és alkotói kollektívákkal együtt gondolkodva, mint a Kortárs Építészeti Központ, a Mindspace, a Valyo – Város és folyó, a noppa design, a Teleport Galéria és a Meetlab.

http://placcc.hu/

PKN_57_FB_cover_PLACCC_final

A Pecha Kucha előadóestről:

A Pecha Kucha egy prezentációs forma, ahol az előadók 20 képet vetíthetnek egyenként 20 másodpercig, így egységesen 6 perc 40 másodperc áll mindenki rendelkezésére egy megvalósult épület vagy egy terv, egy installáció vagy egy designtermék, egy kreatív ötlet vagy egy izgalmas esemény megosztására.

A Pecha Kucha (magyarul: “locsi-fecsi”) ötlete 2003-ban Tokióból indult világhódító útjára, a Klein Dytham architecture irodájából, és ma már több mint kilencszáz városban tartanak esteket, a norvég Oslótól egészen a chilei Concepciónig.

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) 2006-ban rendezte meg először a budapesti eseményt, hogy megteremtse a társadalmi alapot a városról való közös gondolkodáshoz, hogy nyílt vitafórumokat szervezzen a nyilvánosság számára, és hogy minél hozzáférhetőbbé tegyen olyan, vizuális kultúrához kapcsolódó projekteket, melyek meghatározzák a mindennapi életünket.

http://kek.org.hu/

Facebook esemény – jelezz vissza! KÉK, PKN facebook – like!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s