Pecha Kucha Night Budapest vol.52 Special Edition NCTA

Szociális farm, ökoterápia, lakatlan ingatlanok? Biopolitika, biofű, retextil? Érdekel, hogy mit is jelentenek ezek? Szeretnéd megtudni, hogy mi lehet a közös bennük?

A Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítója az Ökotárs Alapítvány 2016 őszén egy nemzetközi, több részből álló “gyűlölet-ellenes” (no hate) eseményt szervez. Az “Idegen szép” konferencia és “A Zóna” nyomozó játék mellett a rendezvénysorozat része egy nyilvános Pecha Kucha Night Budapest esemény 2016. október 27-én, a budapesti Toldi moziban. Az a cél, hogy a hallgatóság az esemény végére ízelítőt kapjon arról, hogy miféle eredmények születtek a több éves program keretében, különösen a gyűlölet elleni fellépés, az elfogadás, a szolidaritás és a tolerancia terén. A 20:20-kor kezdődő program során összesen tíz izgalmas előadást hallgathat meg a közönség a civil világ szakembereinek tolmácsolásában.

És hogyan jön ehhez egy alapvetően tervezőknek, designereknek, képzőművészeknek bemutatkozási lehetőséget nyújtó prezentációs platform, a Pecha Kucha?

A Pecha Kucha estek magyarországi szervezője 2006 óta a Kortárs Építészeti Központ (KÉK). A KÉK célja, hogy megteremtse a társadalmi alapot a városról való közös gondolkodáshoz, hogy nyílt vitafórumokat szervezzen a nyilvánosság számára és hogy minél hozzáférhetőbbé tegyen olyan vizuális kultúrához kapcsolódó projekteket, melyek meghatározzák a mindennapi életünket.

A KÉK és az Ökotárs Alapítvány által közösen szervezett Pecha Kucha esten a két civil szervezet közös ügyévé válik a “gyűlölet-ellenesség”. Számos érintett témakör közül Dávid Ferenc a Kék Pont képviseletében mesél majd a droghasználók stigmatizációjáról, megismerhetjük egy emberi jogi kampány szervezésének buktatóit Paulik Mónika tolmácsolásában, és átérezhetjük a bevándorlók lakáshoz-jutásának nehézségeit a Menedék Egyesület tapasztalatain keresztül Lovig Timivel.

pkn_52_fb_cover_bordo-1


A Pecha Kucha olyan olyan fórum, amelyen alapvetően fiatal tervezők, alkotók, művészek találkozhatnak, mutatkozhatnak be egymásnak és az érdeklődőknek. Az ötlet Tokióból indult világhódító útjára és ma már több mint nyolcszáz városban tartanak locsi-fecsi esteket a finn Rovaniemitől egészen az amerikai Kansas City-ig.

A szabály pedig egységes a Föld bármely pontján: minden előadó 20 képet vetíthet egyenként 20 másodpercig – így a pörgés és a remek hangulat garantált!


Tekintettel a bemutatandó kezdeményezések non-profit jellegére, ez alkalommal a részvétel ingyenes!

Azonban felhívjuk a figyelmet, hogy az eseményre csak a pénztárban igényelt (nulla forintos) jeggyel lehet bemenni!

Töltődj fel, támogasd a rendezvényt jelenléteddel!

Helyszín: Toldi mozi (1054 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Előadóink:

Benkő Fruzsina (Szociális Innováció Alapítvány)
Bodóczky István (Igazgyöngy Alapítvány)
Both Emőke (Bagázs Egyesület)
Dávid Ferenc (Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány)
Lovig Tímea (Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület)
Makádi Balázs (Motiváció Oktatási Egyesület)
Milanovich Dominika (Magyar LMBT szövetség)
Pásztor Tibor (Tett és Védelem)
Paulik Móni (Utópia Civil Egyesület)
Schanz Judit (KÉK Kortárs Építészeti Központ)
Simon Balázs és Várnai Balázs (Utca-Szak (Alkotó Közösség) Közhasznú Egyesület)
Szénási Szilvi és Jenei Andi (Uccu Alapítvány)
Thiesz Angela (Retextil Alapítvány)

Facebook esemény – jelezz vissza! PKN, KÉK, Ökotárs facebook – szeress minket!

Képek az eseményről ITT!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s