Pecha Kucha Night Budapest vol.23

A Kortárs Építészeti Központ 2011-es Betontavasz programsorozatának lezárásaként betonos Pecha Kuchával készültünk.

Remek előadásokat hallottunk: Ivánka Katalin többek között az Ivanka milánói designvásárra tervezett installációjáról, míg Perényi Tamás a budafoki víztorony tervezéséről és építéséről mesélt. Kauker Szilvia a kézzel gyártott, színes és mutatós MOZA cementlapokról vetített, Szöllőssy Barbara és Pyka Zsolt (Városi Tájkép Csoport) a grafikus beton technológiáról tartott előadást.

Húsvét alkalmából VPI Építész Kft. (Varga Péter István) betontojásokat készített, amelyet a szünetben elárvereztünk. Az ebből befolyt 17.000 Forint összeget a március 11-én Japánban történt földrengés és szökőár utáni újjáépítésre adományozzuk, az Architecture for Humanity közvetítésével, és ezzel csatlakozunk a tokiói Pecha Kucha központ Inspire Japan kezdeményezéséhez.

A szünet után az áprilisban zajló Betonworkshop résztvevői számoltak be a workshop eredményeiről: lakossági nukleáris hulladékgyűjtő láda, betonba öntött és ezért lopásbiztos bicikli, betonkoffer, beton napozóágy a Duna partján. Ezután Imre Mariann képzőművész kalauzolt el minket a betonhímzéseket alkalmazó, egészen spirituális munkái világába. Markó Balázs egy olyan Dunaharasztiban épült családi házat mutatott be, amelyben kiemelten hangsúlyos szerepet játszik a látszóbeton – kezdve a bejárat előtti konzolos előtér támasztékától a hatalmas nappaliig. Utána Bujdosó Attila egy 2004 és 2006 közötti fotósorozatát vetítette le, amelyben az építészet deszakralizásának lehetőségeivel foglalkozott. Végül Baróthy Anna és Kolozsvári Csenge (Szövetség’39) a 2009-es PLACCC Fesztiváli haszondesign workshop  keretében átalakított mixerkocsikat (Mufurcokat) állították a nagyérdemű elé.

Előadóink voltak:

Hely, idő:

Időpont: 2011. április 23. 20:00
Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza 1094 Budapest, Liliom u. 41.

Belépőjegy: 1200 Ft

A Pecha Kucha Night Tokióból indult világhódító útjára és mára a nemzetközi kreatív alkotói szcéna meghatározó eseménysorozatává nőtte ki magát. Világszerte már több mint 380 városban, Budapesten pedig több mint 4 éve kerül rendszeres megrendezésre a fergeteges építész-designer előadói est, ahol mellébeszélésnek nincs helye, se ideje.

A Locsi-Fecsi Est (ezt takarja a japán kifejezés) sikerének kulcsa az egyetlen szabályban rejlik: minden előadó csak 20 képet vetíthet, mindegyiket 20-20 másodpercig. Tömör és lényegre törő, mint sportban a szumó és ételben a sushi.

A Pecha Kucha Night Budapest 2011. évi támogatója a Graphisoft ArchiCAD.

Hírdetés

Pecha Kucha Night Budapest vol.23” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s