Pecha Kucha Night Budapest vol.22 & New Tech Meetup Birthday

Több mint négyszáz néző a Budapest New Technology Meetup és a Kortárs Építészeti Központ közös rendezvényén!

Előadóink voltak:

  1. Borzák Márton – Studio Borzak
  2. Benedek Zsanett, Lakos Dániel – TERVHIVATAL.hu
  3. Fatér Mária – Mlamp
  4. Kukucska Gergely – D1618
  5. Gáti Anna, B. Nagy Ferenc – willbedesign, StayInHungary
  6. Hanczár Gergely – Underground Kiadó

A rendezvényről:

A Pecha Kucha Night Budapest csak alig pár hónappal idősebb mint a Budapest New Tech Meetup, amely 2007. februárja óta kerül megrendezésre. Hasonlóan az előző évekhez, idén is közös rendezvénnyel köszöntöttük a 4. születésnapját ünneplő Meetupot. Összeeresztettük a kockákat és a kockarajzolókat, hogy együtt nyerjünk betekintést az informatika és új technológiák, az építészet és design aktuális világába.

Borzák Márton tervezőgrafikus új gondolkodásmódról, az intuíció és a rendszer kettősségéről beszélt munkái kapcsán. Benedek Zsanett és Lakos Dániel a hajdani Goldberger textilgyár egyik épületében kialakított loft-iroda-belsőről meséltek, melyet a Dezeen.com mellett számos építészeti blog publikált világszerte. Fatér Mária egyedi lámpáit mutatta meg, amelyeket múltban nagy becsben tartott kannák, tálak, tányérok és csészék felhasználásával készít. Kezei között a használati tárgyak új értelmet nyernek, új életet kapnak. Kukucska Gergely a tavalyi PLACCC Fesztivál keretein belül a Moszkva téren kiállított Csendautomata elkészítését mutatta be. Gáti Anna és B. Nagy Ferenc az Albemarle 2010 tavaszán elkészült irodájának belsőépítészeti tervezését prezentálta. Hanczár Gergely az Underground Kiadó vezetőjeként az alternatív könykiadás lehetőségeit a YouTube-hoz hasonlította, ahol bárki lehetőséget kap, hogy videóit publikálja. Azután, hogy egy videó vagy egy könyv néhány száz vagy néhány millió nézőhöz/olvasóhoz jut el, azt már a közönség dönti el.

Az este folyamán a mindkét rendezvény a saját formátumát használta: a Pecha Kucha előadások a közkedvelt 20×20-as szabályt követték, tehát minden előadó csak 20 diát vetíthetett, mindegyiket pontosan 20-20 másodpercig. Az öt perces Meetup előadásokat pedig öt perc kérdés-válasz követte. Mellébeszélésre tehát nem volt idő, az oldott hangulat pedig már a megszokott volt. Az előadások utáni születésnapi tortát hajnal 1-ig tartó buli követte DJ Waxman zenéjével.

Hely, idő:

Időpont: 2011. február 18. péntek 20h Érkezz korán, hogy legyen jegyed!
Helyszín: Merlin 1052 Budapest V. Gerlóczy utca 4.

Hírdetés

Pecha Kucha Night Budapest vol.22 & New Tech Meetup Birthday” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s