Pecha Kucha Night Budapest vol.14

Teltház a Trafóban

Pecha Kucha Night Budapest vol14 2 (foto Konopas Judit) Pecha Kucha Night Budapest vol14 3 Karacsony Tamas (foto Konopas Judit) Pecha Kucha Night Budapest vol14 4 Michael Kulik (foto Toth Mate) Pecha Kucha Night Budapest vol14 5 Kovacs Gerzson Peter (foto Toth Mate)

Turányi Bence, a T2.0 építésziroda munkatársa a Budapesti Skála helyén megvalósuló egyik épület, a Simplon Udvar megvalósulásáról tartott előadást. Előadásában elmondta, hogy nagy kihívásként éli meg a ház tervezését, különösen mert a ház a Műegyetem Bercsényi kollégiumával szemben található, és ezért évtizedekig ezt az épületet fogják látni az építészhallgatók az egyetemre menet. Puklus Péter, fotóművész személyes indíttatású fotográfiáiról, valamint a videót és fényképezést ötvöző munkáiról beszélt. Karácsony Tamás építész a Szépművészeti Múzeum bővítésének tervét mutatta be a közönség előtt. Erdődi Katalin és Tihanyi Dominika az októberben megrendezésre kerülő PLACCC fesztiválról, a meghívott művészek helyspecifikus installációiból adtak ízelítőt. Kovács Dániel, az ARTUR projekt egyik kurátora mutatta be a Kortárs Építészeti Központ kezdeményezését, a kortárs építészeti túraútvonalakat kínáló artur.org.hu honlapot. A honlap különlegessége, hogy ez az első website, amely a világszerte sikeres magyar szoftver, a prezi.com motorjára épül. A honlap október 15-étől lesz elérhető, fejlesztésében Sirály Dóra grafikus tervező és a Kitchen Budapest közreműködtek.

Ahogy már megszokhattuk, a Pecha Kucha Night-on a szünet legalább annyira szerves, fontos része az estének, mint maguk az előadások.

Lévai Tamás, a 2010-es shanghaji expó magyar pavilonjának tervezője a kísérletezéssel teli munkafolyamatot mutatta be, amely során az Expo “Better City, Better Life” szlogenjétől eljutottak a végleges, színpadi technológiát alkalmazó, audio-kinetikus épületkompozícióig. Stark Attila festőművész többek között a ROHAM magazinba készült munkáiból, Benedek Elek meseillusztrációiból és festészeti performace-okból válogatott. Michael Kulik, Egyesült Államok-beli építész a (távoli) jövő lakhatásáról elmélkedett Rescale Value című projektjében. Feltevése szerint 8000 év múlva az emberek mérete a mai testméretünk töredéke lesz, ami új lakhatási formák kialakulásához vezet. Gáti Anna, Szegő Gábor és Gyarmati Ágoston a willbedesign fiatal tervezői belsőépítészeti- és bútorterveikből tartott bemutatót. Az este záróakkordjaként Kovács Gerzson Péter (Tranzdanz) kortárs táncos, koreográfus és látványtervező élő performance-át láthatta a közönség. A performance követte a 20×20-as Pecha Kucha szabályt, azzal a különbséggel, hogy 20 kép helyett 20 színpadi fényteret mutatott be. A színpadi jelenetekkel összhangban DJ Csodafarkas (Tilos) zenélt.

Előadóink voltak:

Ősszel újra Pecha Kucha Budapesten!

Egy este, ahol mellébeszélésnek nincs helye (ideje). A Japánból indult fergeteges építész-designer előadói est első alkalommal a Trafó Nagytermében! A különös alkalomra Kovács Gerzson Péter kortárs táncos, koreográfus és látványtervező meglepetés előadással készül.

Hol: Trafó Kortárs Művészetek Háza 1094 Budapest, Liliom utca 41.
Mikor: 2009. szeptember 18. péntek 20h

Jegy: 1500 Ft. Jegyelővétel a Trafó pénztárában lehetséges.

A KÉK – Kortárs Építészeti Központ szervezésében.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s