Pecha Kucha Night Budapest vol.12

Autentikus körülmények között került megrendezésre a Tokióból indult nagysikerű építész-designer előadói est tizenkettedik kiadása Budapesten. A műfaj hazai képviselői ezúttal az Iparművészeti Múzeum japán design kiállításának díszletei között bizonyíthattak.

Pecha Kucha Night Budapest vol 12 small DSC_9302

Klementz Kata az újszerű co-working munkahelyet, a Loffice-t mutatta be. László Gábor operatőr első saját rendezésével, a Neked még meg van? című rövidfilmjével vívta ki a közönség elismerését. Miltényi Miltenberg Miklós nem csak épületeiből, hanem grafikai munkáiból is mutatott ízelítőt. Kawakami Noriko, a Wa: A mindennapok harmóniája – kortárs japán design c. kiállítás kurátora a japán design izgalmas tárgyaiból szemezgetett.

A szünet után Beleznay Éva megbízott budapesti főépítész a fővárosi valóságról, valamint vízióiról számolt be. Dévényi Dalma és Kiss Tibor, a Je suis belle képviseletében divattervezői munkásságukba engedtek betekintést. Alighanem az est fénypontja Barcza Gergely előadása volt, amelyben Kovács Zoltánnal közös 1000 ház című projektjét mutatta be. A sátortetős kockaházak gyűjtéséből, feldolgozásából és “átlagolásából” álló rövidfilm osztatlan sikert aratott a nézők körében, hangos tapssal jutalmazva a fiatal építészt. Végül vendégünk volt A Repülő Gyepszőnyeg, Rotterdamból. A projekt alkotói – Bart Cardinaal, Nadine Roos és Eddy Kaijser – egyenesen Bilbaoból érkeztek: előző este a város első Pecha Kucha Night-ja került megrendezésre, a Guggenheim Bilbao Múzeumban.

Pecha Kucha Night Budapest vol 12 small DSC_9306

Az előadások utáni buli hajnalig tartott a Repülő Gyepszőnyegen, DJ Csodafarkas (Tilos) és VJ Admonkey közreműködésével.

Pecha_Kucha_Night_vol12_small

Hely, idő:

Időpont: 2009. május 16. szombat 20 h

Helyszín: Iparművészeti Múzeum Budapest, IX. Üllői út 33-37.

Előadóink voltak:

Pecha Kucha Night Budapest vol 12 small DSC_9325 Pecha Kucha Night Budapest vol 12 small DSC_9332 Pecha Kucha Night Budapest vol 12 small DSC_9346 Pecha Kucha Night Budapest vol 12 small DSC_9350

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s