Pecha Kucha Night Budapest vol.05

Nagy érdeklődés közepette, 2007. december 14-én került sor az ötödik budapesti Pecha Kucha Night megrendezésére a KÉK-ben. A szokásos 20 óra 20 perces kezdés szokásosan 20 percet csúszott, de így legalább a végére még éppen időben befutottak az utolsó előadók, akik egyenesen Tokióból érkeztek. Előadóink voltak:

Pecha Kucha Night Budapest vol.05

Pecha Kucha Night Budapest vol.05 - Ekler DezsőPecha Kucha Night Budapest vol.05 - Szőllősi Géza

Pecha Kucha Night Budapest vol.05

Ekler Dezső Magyarországon először vetített az Alessi számára tervezett kávés és teáscsészéiről; Kozma Péter, a magyar származású, svájci művész, a december 20-tól látható köztéri fényinstallációját mutatta be (work in progress…); K. Szabó Miklós a Richter Gedeon főépítészeként a cég építészeti fejlesztéseiről számolt be. Szőllősi Géza képzőművész munkáiból válogatott (Flesh project, Taxidermia, manga ihletettségű fotósorozatok…) Hartvig Lajos az Emlékező Folyóméterről, az Allegro Barbaro Hangerdősől és a Lépegető Törpevízműről mesélt.

A szünet után a Borsay Attila a Balatonlellén elkészült aparmanttelepről vetített képeket és Répás Ferenc animációját; Pásztor József a Krüll-ung árnyékolástechnikai cég óbudai irodaházát tárta a nagyérdemű elé. Elek Márton a Geppetto design studió munkásságáról adott elő, míg Farkas Zsófia Eszter a nextroom és a KÉK együttműködéséről, valamint a KÉK közelmúlt- és közeljövőbeli programjairól számolt be. Nagy Olga és Irimiás Balázs (akiknek a gépét a hóesés miatt először visszafordították, de végül 10-kor leszálltak Ferihegyen, és háromnegyed 11-re meg is érkeztek a KÉK-be) Kőrösi Csoma Sándor ladakhi egykori lakhelyének megmentésére vállalkoztak, és erről tarottak beszámolót (és amelyhez várják önkéntesek, segítők jelentkezését).

A remek zenét DJ Csodafarkas (Tilos) szolgáltatta.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s